Αλλαγή κλειδιών θωρακισμένης πόρτας

Έχετε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας και θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά σας; Μπορεί ο τρόπος να διαφέρει από πόρτα σε πόρτα αλλά σε όλες τις πόρτες γίνετε να γίνει αλλαγή κλειδιών.

Πόρτα ασφαλείας με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου

Αν η πόρτα σας είναι με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου η αλλαγή των κλειδιών γίνετε με ένα κιτ ειδικό ανάλογα με την μάρκα της κλειδαριάς. Θα σας αναφέρω μερικές μάρκες κλειδαριών οι οποίες μπορεί να γίνει αλλαγή των κλειδιών. Κλειδαριά CISA αλλάζει το κλειδί το κόστος αγοράς του κιτ που θα αλλάξει το κλειδί είναι περίπου στα 70€, Atra το κόστος περίπου αγοράς είναι στα 80-90€, Securemme το κόστος είναι περίπου στα 70€. Υπάρχουν και άλλες μάρκες με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου δεν της αναφέρω διότι το κόστος αλλαγής κλειδιού φτάνει περίπου το κόστος αλλαγής ολόκληρης της κλειδαριάς. Δεν αξίζει σε κάποιες κλειδαριές η αλλαγή του κλειδιού μόνο διότι φτάνει κοντά στο κόστος μίας καινούριας κλειδαριάς με νέου τύπου κλειδί. Οι τιμές που αναφέρω παραπάνω είναι ενδεικτικές και χωρίς κόστος εργασίας τεχνικού.

Σίγουρα σε περιπτώσεις όπως αν νοικιάζετε το σπίτι είναι δύσκολο να κάνετε την αλλαγή της κλειδαριάς σε νέου τύπου και να επιβαρυνθείτε όλο το κόστος. Να αναφέρω ότι η διάρκεια ζωής της κλειδαριάς είναι περίπου 10-15 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε αν η κλειδαριά είναι αρκετά χρόνια στην πόρτα και έχει δουλευτεί τότε η αλλαγή του κλειδιού μόνο μπορεί να μην είναι και η καλύτερη απόφαση διότι δίνετε κάποια χρήματα τα οποία μπορεί να πάνε χαμένα. Αν κλειδαριά είναι παλιά τότε μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αλλαγή του κλειδιού η κλειδαριά να χαλάσει και τα χρήματα στην ουσία που δώσατε να πάνε χαμένα. Οι αντικατάσταση της παλιάς κλειδαριάς, σε νέου τύπου ξεκινάει από 170€ οπότε καλό είναι να το σκεφτείτε πριν αλλάξετε μόνο το κλειδί στην πόρτα σας. Συζητήστε με τον κλειδαρά σας τι είναι καλύτερο για την πόρτα σας, με τα κριτήρια πόσο φθαρμένη είναι η κλειδαριά και την μάρκα της.

Πόρτα ασφαλείας με νέου τύπου κλειδί

Η θωρακισμένη πόρτα σας είναι με νέου τύπου κλειδί και σύστημα DEFENDER. Σε αυτήν την περίπτωση η αλλαγή του κλειδιού είναι πολύ πιο εύκολη και χωρίς προβληματισμούς όπως αναφέρω παραπάνω. Η καινούρια κλειδαριά είναι κυλίνδρου και έτσι αλλάζοντας τον κύλινδρο (αφαλό) της πόρτας αλλάζει το κλειδί. Η επιλογή του κυλίνδρου και το κόστος που θα φτάσει εξαρτάται από εσάς. Πόσο ασφαλείας κύλινδρο θέλετε, την ποιότητα, αν το κλειδί θέλετε να αντιγράφετε ή να είναι με κάρτα ιδιοκτησίας. Όλα αυτά καθορίζουν και το κόστος, ενδεικτίκα να σας αναφέρω ότι οι τιμές κυλίνδρων για πόρτες θωρακισμένες ξεκινάνε από 25€ και ανεβαίνουν.

Κλειδαράς Αφοί Λάσδα

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με όποια απορία έχετε για την θωρακισμένη πόρτα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας τεχνικός άμεσα θα σας δώσει την βοήθεια που χρειάζεστε είτε για να αλλάξετε την κλειδαριά σας είτε το κλειδί σας.