Τα αυτοκίνητα παλιά έπαιρναν μπροστά και χωρίς κλειδί.Αν κάποιος ήθελε να κλέψει ένα αυτοκίνητο έκοβε την ηλεκτρική πλεξούδα του αυτοκινήτου κάτω από το τιμόνι και μέσα σε λίγα λεπτά έβαζε μπροστά το αυτοκίνητο.

Τα σημερινά χρόνια πλέον δεν μπορεί να συμβεί αυτό.Για την αντιμετώπιση των κλοπών τα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα.Αυτό το αντικλεπτικό σύστημα ονομάζεται immobilizer.Το immobilizer το διαθέτουν πλέον ακόμα και τα πιο μικρά αυτοκίνητα ακόμα και τα μηχανάκια νέας γενιάς.

Η λέξη immobilizer προέρχεται από τη λέξη immobile που είναι γαλλική λέξη και σημαίνει “ακινητοποιώ” .Στα ελληνικά η λέξη μεταφράζεται ως “σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου”.

Στην ουσία το immobilizer είναι ένα σύστημα που αποτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα,χωρίς το κλειδί του αυτοκινήτου.Αυτό λοιπόν που κάνει το immobilizer είναι να επεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου και να ελέγχει πότε να πάρει μπροστά ο κινητήρας του αυτοκινήτου.Χωρίς το κλειδί του αυτοκινήτου δεν γίνετε το αμάξι να πάρει μπροστά.